Ga naar inhoud
MAP

Ketliker Skar

Katlijk

In alle rust kun je hier over de Ketlikerheide wandelen. Aan de overkant van de Schoterlandseweg vind je het adellijke bos van het Ketliker Skar. Hier kom je regelmatig damherten tegen. Deze sierlijke bewoners smullen van de grassen, kruiden en jonge boompjes....

In alle rust kun je hier over de Ketlikerheide wandelen. Aan de overkant van de Schoterlandseweg vind je het adellijke bos van het Ketliker Skar. Hier kom je regelmatig damherten tegen. Deze sierlijke bewoners smullen van de grassen, kruiden en jonge boompjes. Als je stil bent kun je ze bewonderen.

‘In de weidse graslanden hoor je in het voorjaar de watersnippen flirten.’

Wandel je naar de beek de Tsjonger, dan loop je als het ware vanaf de hooggelegen Ketlikerheide naar beneden naar het laagste punt in het beekdal, genaamd de Tsjongerdellen. Het adellijke bos is aangelegd door de familie Bieruma Oosting. Zij legde het bos aan voor productie (bijvoorbeeld hakhout) en de jacht. Door de lange rechte lanen kreeg het landgoed de kenmerkende statige uitstraling, die past in die tijdsgeest van deze periode. Ook het verborgen jachthuis ‘het Slotsje’ herinnert aan die tijd. Laat je verrassen door dit mooie gebied. Het is een bezoek meer dan waard!

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Ketliker Skar

Schoterlandseweg 26
8455 JG Katlijk
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten