Ga naar inhoud
MAP

Monument Pieter Stuyvesant

Peperga

Er is vroeger ooit foutief bericht dat Pieter Stuyvesant werd geboren in Scherpenzeel. Zijn vader werd echter pas tussen 1612 en 1619 predikant in Scherpenzeel en stond voordien in Peperga. Stuyvesant werd in 1592 of 1602 geboren dus moet Peperga zijn geboorteplaats...

Er is vroeger ooit foutief bericht dat Pieter Stuyvesant werd geboren in Scherpenzeel. Zijn vader werd echter pas tussen 1612 en 1619 predikant in Scherpenzeel en stond voordien in Peperga. Stuyvesant werd in 1592 of 1602 geboren dus moet Peperga zijn geboorteplaats zijn. Later werd hij een Nederlands koloniaal bestuurder. Hij werd gouverneur van Nieuw-Amsterdam, het huidige New York.

De dorpen Scherpenzeel en Peperga twisten echter al jaren om de eer waar Stuyvesant geboren is. Scherpenzeel had al eerder een monument, dus kon Peperga niet achterblijven en hebben ook zij een monument. Het is een grote zwerfkei met daarop een boot, De steen is voorzien van een keramische bord met de tekst: “ Peter Stuyvesant, geboren te Pepperga, 1611"

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Monument Pieter Stuyvesant

Pepergaweg
Peperga
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten