Ga naar inhoud
MAP

Oosterwolde (Easterwâlde)

Oosterwolde

Oosterwolde is een oud dorp in het zuidoosten van Friesland, met de Drentse karaktertrekken van een brinkdorp.

Oosterwolde is een oud dorp in het zuidoosten van Friesland, met de Drentse karaktertrekken van een brinkdorp.

Het is de hoofdplaats van de gemeente Ooststellingwerf, er wordt hier Stellingwerfs in plaats van Fries gesproken. Het dorp ligt vlakbij het toeristische Appelscha, dat grenst aan de provincie Drenthe, 

Dwars door het dorp loopt de Opsterlandse Compagnonsvaart, een kanaal dat in de tijd van de turfwinning gegraven is om turf te kunnen afvoeren. Dit water is nu onderdeel van de Turfroute: een mooie vaarroute die je door de onondekte wateren van Zuidoost Friesland leidt. Maar ook kun je in de bosrijke omgeving van Oosterwolde prachtig wandelen en fietsen.  

Oosterwolde heeft een centrumfunctie voor haar omgeving, je vindt er daarom een ruim winkelaanbod en allerlei horeca gelegenheden. En er is zelfs een historische kerk om in te logeren! 

Het dorp is met de auto goed bereikbaar, Oosterwolde ligt aan de N381 en de N919. Op het kruispunt van deze N-wegen vind je een sculptuur van kunstenaar Hein Mader. Ook in het centrum van het dorp is een werk van Mader in de buitenlucht te bezichtigen. Leuk is het om de Mader kunstroute te fietsen.  

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Oosterwolde (Easterwâlde)

8431 GN Oosterwolde
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten