Ga naar inhoud
MAP

VVV Drachten

Drachten

Toeristisch InformatiePunt met allerlei informatie over Drachten, de gemeente en de regio.

Toeristisch InformatiePunt met allerlei informatie over Drachten, de gemeente en de regio.

Drachten is na Leeuwarden de grootste plaats in Friesland en de hoofdstad van de gemeente Smallingerland. Drachten is een gezellige plaats met veel winkels, boetiekjes en terrasjes. Het kenmerkt zich door de gezellige wijken en buurten, zoals de Papegaaienbuurt. In deze buurt werden enkel primaire kleuren gebruikt voor het verven van de huizen wat resulteerde in een kleurrijk geheel. Geheel volgens de regels van De Stijl! 

Veel mensen vragen zich af of Drachten nu een stad of een dorp is. Dit kan komen doordat Drachten niet behoort tot dé 11 steden van Friesland. Drachten ontstond als samentrekking van 2 dorpen: Noorder- en Suyderdragten. Tussen beide dorpen in lag de doorgaande waterweg die in 1641 werd aangelegd, maar in de jaren ’60 van de vorige eeuw werd gedempt. De dorpen voegden zich samen bij de vaart en Drachten was geboren. Het werd pas groot toen Philips hier een fabriek bouwde. De werkgelegenheid die ontstond, trok nieuwe inwoners met zich mee en nu kan Drachten zich een waardige stad noemen. 

In en om Drachten is van alles te vinden, niet alleen voor de toerist, maar ook voor de eigen inwoners. Prachtige wandel- en fietsroutes, verborgen pareltjes, mooie natuur, en laten we Museum Dr8888 en schouwburg De Lawei niet vergeten. Kunst en cultuur nemen, mede door in de Invloed van De Stijl, een grote plaats in in Smallingerland. Door de hele gemeente zijn galeries te vinden, en men hoeft niet te zoeken om openbare kunstwerken. En wist u dat er in Drachten een heel rijke eetcultuur te vinden is? De gemeente wordt door Platform Gastvrij Smallingerland niet voor niets Smullingerland genoemd. 

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je VVV Drachten

VVV Drachten
Museumplein 2
9203 DD Drachten
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten