Ga naar inhoud
MAP

Twijzelermieden - Ald Dyk- heuvel

Twijzel

De open mieden vormen een optimaal areaal voor een levensvatbare weidevogelpopulatie. Kwetsbare soorten als de grutto en watersnip vinden hier optimale leef- en broedomstandigheden. Om een optimale uitgangssituatie te creëren worden betrekkelijk delen van...

De open mieden vormen een optimaal areaal voor een levensvatbare weidevogelpopulatie. Kwetsbare soorten als de grutto en watersnip vinden hier optimale leef- en broedomstandigheden. Om een optimale uitgangssituatie te creëren worden betrekkelijk delen van de mieden ontdaan van de voedselrijke zode. Het waterpeil zal met 30 cm omhoog worden gebracht. Het streven is, dat het kwelwater zoveel mogelijk vastgehouden zal worden, waarbij slechts het voedselrijke regenwater zal worden afgevoerd. Hier en daar zal het maaiveld plasdras komen te staan. Het zal zijn opgevallen, dat er ook enige ondiepe poelen zijn gegraven. Deze vormen een ideale foerage- en slaapplaats voor watervogels en steltlopers zoals de grutto.

Bezoektijd
Gehele jaar

Routebeschrijving
Vertrek vanuit Twijzel, sla na 25 meter linksaf naar N355 Optwizel. Na 800 meter slaat u rechtsaf naar De Miedwei Na 870 meter komt u aan bij de plek waar de heuvel is gesitueerd.

Copyright
Deze informatie is afkomstig vanuit © Vogelkijkhut.nl

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Twijzelermieden - Ald Dyk- heuvel

De Miedwei
9288 Twijzel
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten