Ga naar inhoud
MAP

Heide Hulstreed

Jubbega

De omliggende landerijen werden langzamerhand in cultuur gebracht tot landbouwgrond. Dit op het eerste gezicht nutteloze terrein bleef intact. Een geluk, want op de vier hectare ongerepte natuur vind je fladderende vlinders en kwakende heikikkers. “Op...

De omliggende landerijen werden langzamerhand in cultuur gebracht tot landbouwgrond. Dit op het eerste gezicht nutteloze terrein bleef intact. Een geluk, want op de vier hectare ongerepte natuur vind je fladderende vlinders en kwakende heikikkers.

“Op een zonnige dag komen de vlinders tevoorschijn. De eikenpage, groentje, heideblauwtje en het groot dikkopje fleuren het gebied helemaal op.”

Vanaf het naastgelegen zandpad lonkt dit ontoegankelijke kleine pareltje. Met een beetje geluk zie je in het najaar de heide bloeien. De grote pollen struikheide en gewone dopheide kleuren in het najaar hele stukken paars. In het midden van de open heide staat een markante Amerikaanse krentenboom. De top van deze boom is regelmatig het toneel van de geelgors. Luid zingend bakent hij zijn territorium af.

Afstand tot jouw locatie:
Toon resultaten