Ga naar inhoud
MAP

Het voetpad

Scherpenzeel

Het voetpad werd speciaal aangelegd omdat de wens kwam om gebieden met ander vervoer te bereiken. Hierdoor werden er ''buitenwegen'' aangelegd. Vroeger was deze plek niet zo gemakkelijk om te bereiken. Waarom? Hieronder leest u daar meer over.

Het voetpad is een lang pad midden in het natuurgebied van Scherpenzeel. Vroeger was deze plek helemaal niet gemakkelijk om door het landschap heen en weer te reizen. En sinds de middeleeuwen was het voetpad de enige plek waar je kan lopen door het moerasgebied. De eerste boeren bouwden hier boerderijen op een zandrug. Later werd er op de zandrug een weg aangelegd om boerderijen aan elkaar te verbinden. Dit voetpad is nooit breder geworden en wordt door vele inwoners als een middeleeuws pad gezien. Het voetpad is aangelegd zodat ook ander vervoer dit gebied kan bereiken.

Naast het voetpad vind je ook de padsloot. In deze sloot kom je verschillende soorten insecten en amfibieën. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat je hier een ringslang tegenkomt. Dit zijn slangensoorten die in Nederland voorkomen. Deze slangen zijn niet giftig, dus je hoeft niet bang te zijn voor deze beesten. 

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Het voetpad

Voetpad
Scherpenzeel
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten