Ga naar inhoud
MAP

Peter Stuyvesant

Wolvega

Peter Stuyvesant is naar alle waarschijnlijkheid in Peperga (gemeente Weststellingwerf) geboren. Deze Friese koloniale bestuurder wordt in de volksmond ook wel Pieter Poot genoemd. Toen hij directeur van Curacao was, verloor hij namelijk in de strijd tegen...

Peter Stuyvesant is naar alle waarschijnlijkheid in Peperga (gemeente Weststellingwerf) geboren. Deze Friese koloniale bestuurder wordt in de volksmond ook wel Pieter Poot genoemd. Toen hij directeur van Curacao was, verloor hij namelijk in de strijd tegen de Spanjaarden zijn been. Stuyvesant werd vooral bekend als de laatste gouverneur van Nieuw Amsterdam,. Onder bedreiging van een vloot van vier Engelse schepen met 450 soldaten aan boord, droeg hij het gezag in 1664 aan Engeland over. Deze veranderde de naam van Nieuw Amsterdam in New York. Onder andere “Stuyvesant Street” een van de oudere straten van New York is naar hem vernoemd. 

Tegenwoordig kijken wij met andere ogen naar die tijd, maar naar eer en geweten en in de geest van die tijd heeft Peter Stuyvesant zijn bijdrage geleverd aan de ontstaansgeschiedenis van Amerika.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Peter Stuyvesant

Tjerk Hiddesstraat
Wolvega
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten