Ga naar inhoud
MAP

Lentewandeling Aekingerzand

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Elsloo

Wandel mee over de grootste zandverstuiving van Noord-Nederland! Samen met de gids van Staatsbosbeheer loop je door het Drents-Friese Wold waar elk seizoen van zich laat zien.

Op zondagmiddag 24  maart organiseert Staatsbosbeheer een seizoenswandeling over het Aekingerzand. De start is bij de parkeerplaats van het Aekingerzand en de wandeling is ongeveer 5-6 km lang. 

Een natuurgids neemt je mee voor een ontspannen wandeling waarbij er veel aandacht is voor wat er op dit moment in de natuur te vinden is. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen we spreken van een late winterwandeling of een vroege lentewandeling

Hoewel de astronomische lente op 20 maart begonnen is,  is de meteorologische al gestart op 1 maart. In de natuur zijn er ook al diverse tekenen van het voorjaar te vinden, zoals katjes boordevol stuifmeel en ook de voorjaarsbloemen zijn al tevoorschijn gekomen.

Maar het bekende spreekwoord zegt het al: ‘maart roert zijn staart’. Wat maar wil zeggen dat het weer in de maand maart best wisselvallig kan zijn. Doordat de wind in deze periode van het jaar veel uit het noorden blaast, neemt deze nog wel eens een winterse bui mee. Maar in de luwte kun je soms ook al heerlijk buiten zitten in het zonnetje.

Broedtijd
Toch begint de broedtijd in een deel van het Drents-Friese Wold ook al op 1 maart. De vogels die uit het zuiden terug komen haasten zich om de beste plekken in het gebied te bemachtigen. Dan zitten ze in een boomtop te zingen dat het een lieve lust is, om zo een vrouwtje te versieren. Als je eenmaal het melancholische lied van de boomleeuwerik hebt gehoord, zul je er elke lente weer naar verlangen het nogmaals te horen. Een opmaat naar zonniger tijden.

  • Datum: zondag 24 maart 2024
  • Tijd: 13.30-15.30 uur
  • Honden niet toegestaan.
Wanneer:
t/m 24 maart
Prijsinformatie:
Vanaf € 5,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Lentewandeling Aekingerzand

parkeerplaats Aekingerzand
canada
Elsloo
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten