Ga naar inhoud
MAP

Kapelle van Haskerdijken

Haskerdijken

De kapelle van Haskerdijken is een oud kerkje dat er al eeuwen staat. Vroeger was het een kapel dat bij een klooster hoorde, vandaar dat het nu nog steeds De Kapelle wordt genoemd. 

De kapelle van Haskerdijken is een eeuwenoud kerkje dat buiten het dorpje Haskerdijken - aan een doodlopende weg - te vinden is.

Vroeger was het een kapel dat bij een klooster hoorde, vandaar dat het nu nog steeds de Kapelle wordt genoemd. De fundamenten van het vroegere klooster liggen nu onder de grond. Op het terrein rondom de Kapelle is nu een begraafplaats te vinden.

Het klooster werd gesticht door de heiligverklaarde monnik Dodo van Haska. Onder zijn invloed werd in deze omgeving land ontgonnen, het monniksrak gegraven en hij streed destijds tegen bloedwraak en genas mensen. Zijn sterfdatum zondag 30 maart 1231 wordt elk jaar nog herdacht in Haskerdijken.

Het kerkje ligt aan de pelgrimsroute het Jabikspaad dat van Noord Friesland naar Overrijsel loopt. Tegenwoordig worden er in de Kapelle regelmatig kerkdiensten, concerten, exposities en lezingen gehouden. De kerk is eigendom van Stichting Alde Fryske Tsjerken.

Ook het Bonifatius Kloosterpad komt langs dit bedevaartsoord. 

Meer weten over de kerk? Klik dan hier

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Kapelle van Haskerdijken

Kapellewei 6
8468 MK Haskerdijken
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten