Ga naar inhoud
MAP

100 Jaar Jubileum AWS Eendracht

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Drijfveer - Bootverhuur en Jachthaven, Akkrum

De watersportvereniging van Akkrum en Nes bestaat dit jaar 100 jaar en dat zal worden gevierd! Op zaterdag 13 juli zal er worden gezeild op de Meinesleat waarbij we terug gaan naar de tijd van het Merkesilen.

’s Ochtends om 10:00 start de feestdag in aanwezigheid van Burgemeester Avine Fokkens, zij zal om 10:30 de officiële openingshandeling verrichten. Wilt u terug gaan in de tijd dan kunt u in de tenten van AWS Eendracht de expositie gaan bezoeken met oude foto’s en curiosa uit het verleden. Onder het genot van koffie met oranjekoek kunnen de (oud) leden herinneringen ophalen uit de roemruchte geschiedenis van de vereniging.

Het middagprogramma zal geheel zijn gewijd aan de hardzeil-partij zoals dit op de traditionele affiche staat vermeld. Om 13:00 vindt de eerste start plaats van deze zeilwedstrijd en deze zal plaats gaan vinden achterin jachthaven De Drijfveer. Liefhebbers kunnen zich nu aanmelden via de QR code op het affiche of via jubileum@awseendracht.nl

AWS Eendracht heeft voor deze dag 12 Valken beschikbaar gesteld waar kosteloos gebruik van kan worden gemaakt, tevens kan men zich met de eigen boot inschrijven voor de vrije klasse. Tijdens deze hardzeilerij speelt fanfare De Harmonie op een ponton zoals dat eertijds ook werd gedaan.

Om 19:00 start in de kantine van VV Akkrum het feestprogramma met direct de ‘Prijs-uitdeeling’ waarna er kan worden gegeten en gedronken. Frerik de Swetser zorgt er samen met DJ Edzertainment voor dat de beentjes van de vloer kunnen.

Wanneer:
t/m 13 juli
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je 100 Jaar Jubileum AWS Eendracht
Drijfveer - Bootverhuur en Jachthaven

Ulbe Twijnstrawei 31
8491CJ Akkrum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten