Ga naar inhoud
MAP

Wereldse Kerst met Hemelse klanken

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Heerenveen

Wereldse Kerst met Hemelse klanken Deze titel draagt het Kerstconcert dat kamerkoor Hortus Vocalis op 10 december om 15.30 uur in de RK Kerk in Heerenveen geeft.

Wereldse Kerst met Hemelse klanken

Deze titel draagt het Kerstconcert dat kamerkoor Hortus Vocalis op 10 december om 15.30 uur in de RK Kerk in Heerenveen geeft. Op het programma staan kerstliederen uit verschillende delen van de wereld: van Noorwegen tot China, van de Dominicaanse Republiek tot Estland.

Uit Frankrijk klinken de vier motetten van Francis Poulenc en uit Fryslân het O Magnum Mysterium van dirigent Gerben van der Veen en Jou ús dreamen van componist Jan de Jong op een tekst van Eppie Dam.

Hortus Vocalis schitterde het afgelopen voorjaar, samen met een instrumentaal ensemble en diverse solisten, in de Friese passie: In frjemdling yn Jeruzalem, die Omrop Fryslân integraal uitzond op Goede Vrijdag.

Nu heeft het koor zich toegelegd op prachtig kerstrepertoire met overwegend a capella koorzang. Nienke van Leijden (harp) zal diverse intermezzi spelen en het koor in een paar werken begeleiden, o.a. in het Ave Maria van Herman Finkers.

Uitvoerenden:

Hortus Vocalis o.l.v. Gerben van der Veen

m.m.v. Nienke van Leijden - harp

Kaarten a € 16,- via: www.collegiumvocalefryslan.nl

Aan de zaal € 20,-

Wanneer:
t/m 10 december 2023
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Wereldse Kerst met Hemelse klanken

R.K. kerk
Crackstraat 13
8441 ES Heerenveen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten