Ga naar inhoud
MAP

Jan Akkerman Knight of the guitar

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Drachten

LANG ZAL HIJ LEVEN! OP 24 DECEMBER WORDT JAN AKKERMAN 77 JAAR. DE NEDERLANDSE GITAARGENIE VIERT ZIJN VERJAARDAG IN IDUNA MET EEN SPECIALE ‘KNIGHT OF THE GUITAR’ SHOW.

Vijf magistrale snarenplukkers hebben de handen ineengeslagen: Jan Akkerman, Leendert Haaksma, Erwin Nijhoff, John Hayes en Joep Pelt. De gitaristen zijn stuk voor stuk meesters binnen hun eigen genre, maar overstijgen ook alle muzikale grenzen. Samen met de vaste band van Jan Akkerman en zangeres Laurie Akkerman wordt het een gitaaravond om je vingers bij af te likken.

John Hayes
Gitarist John Hayes is vanaf 1990 betrokken bij Mother’s Finest. De band scoorde een aantal wereldhits, waaronder Baby Love. Als lid van MF heeft John Hayes nieuwe alternatieve wegen bewandeld om de funk toegankelijker en vooral vetter te maken. Verder speelde Hayes met Sting, Sheryl Crow, The Beastie Boys en Herman Brood and His Wild Romance.

Leendert Haaksma
Leendert Haaksma is bekend als gitarist van Anouk, Anastacia, Candy Dulfer, Hans Dulfer, Tower of Power, Marcus Miller en Trijntje Oosterhuis. Ook is hij onderdeel van de begeleidingsband van The Voice of Holland. Haaksma geeft les aan het Conservatorium van Rotterdam en is vaak in de top 10 terechtgekomen van Nederlands Beste Gitarist, verkozen door de lezers van magazine Gitarist.

Erwin Nyhoff
Erwin maakt in de jaren 90 deel uit van de succesvolle band The Prodigal Sons, die speelde in het voorprogramma van Pearl Jam en Alanis Morisette. Later blaast hij zijn carrière nieuw leven in door mee te doen met The Voice of Holland en inmiddels reist Nyhoff weer langs alle grote podia en festivals.

Joep Pelt
Joep Pelt is een gitaar-globetrotter. Over de jaren is Joep tal van muzikale samenwerkingen aangegaan met artiesten uit de meest uiteenlopende genres. Zijn eclectische gitaarspel dient daarbij als smeermiddel tussen verschillende muzikale werelden. Joep speelde al vijf keer op het North Sea Jazz Festival en stond op talrijke gerenommeerde podia en festivals in binnen- en buitenland.

Jan Akkerman
Nestor Jan Akkerman tot slot behoeft niet al te veel introductie: zijn rijke carrière maakt hem tot een springlevend monument van de Nederpop. Natuurlijk is Jan nog altijd de enige Nederlander die tot ‘World Best Guitarist’ werd verkozen.

Muzikale omlijsting Jankobus Seunnenga.

Grote Zaal // Sta- & zitplaatsen

Wanneer:
t/m 24 december 2023
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Jan Akkerman Knight of the guitar

Poppodium Iduna
Oliemolenstraat 16
Drachten
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten