Ga naar inhoud
MAP

'Help de natuur in de Alde Feanen opruimen' voor kids! (6+)

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Earnewald

Ruim je kamer op! Heb je dat wel eens gehoord? Elke keer kijk je er weer tegenop. Wanneer jouw kamer uiteindelijk weer netjes en schoon is, dan ben je toch trots. Een nette kamer is toch veel fijner? Zo werkt het ook in de natuur. De dieren en planten houden...

Ruim je kamer op! Heb je dat wel eens gehoord? Elke keer kijk je er weer tegenop. Wanneer jouw kamer uiteindelijk weer netjes en schoon is, dan ben je toch trots. Een nette kamer is toch veel fijner? Zo werkt het ook in de natuur. De dieren en planten houden niet van rommel. Het probleem is alleen dat zij er geen bende van maken, dat doet de mens. Sommige mensen zijn slordig en laten hun plastic bekertjes en ander rommel achter in de natuur. Wil jij een steentje bijdragen? Kom dan naar deze speciale jeugdexcursie, help ons om op te ruimen en ga mee op een wandeling met onze excursieleider. Na afloop gaan we broodjes bakken bij het kampvuur.

It Fryske Gea heeft een hekel aan rondslingerend afval in de natuur. Wilde dieren raken verstrikt in het vuil, raken gewond en kunnen zelfs ziek worden. Zo raakte heel veel egels met hun gezicht verstrikt in Mc Flurry bekertjes en vinden we vaak afval in vogelnesten. Het meeste afval breekt maar moeizaam af in de natuur. Een colablikje doet er zo'n 200 jaar over om af te breken en een petflesje met water wel 450 jaar. Dat is genoeg reden om onze natuurgebieden schoon te houden. Help jij mee? Geef je dan op.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
t/m 16 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 0,- (voor volwassenen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je 'Help de natuur in de Alde Feanen opruimen' voor kids! (6+)

Koaidyk 8 a
9264 TP Earnewald
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten