Ga naar inhoud
MAP

Demonstratie prepareren

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Buitencentrum Drents-Friese Wold, Appelscha

Altijd al willen weten hoe een dier wordt opgezet? Kom 27 oktober naar het Buitencentrum voor een demonstratie prepareren.

Demonstratie prepareren in BuitencentrumDrents-Friese Wold

Altijd al willen weten hoe een dier wordt opgezet? Op vrijdag 27 oktober komt preparateur Dox Poiesz een demonstratie geven in het Boswachterslab van het Buitencentrum in Appelscha. Ze is de tussen 11.00 en 16.00 uur aanwezig en je kunt haar al je vragen stellen. Ze zal gedurende de dag een vogel prepareren. Deze zal wellicht een plekje vinden in het Boswachterslab, waar diverse natuurschatten worden tentoongesteld.

Taxidermie

Het opzetten van dieren wordt ook wel oneerbiedig opstoppen genoemd. De officiële term is taxidermie, een woord dat uit het Grieks komt en letterlijk ‘het verplaatsen van huid’ betekent. Een taxidermist of preparateur zorgt ervoor dat een dood dier kan worden geconserveerd en zo een tweede leven krijgt.

Preparateurs zijn vaak grote dierenliefhebbers. Niet alleen verdiepen zij zich in de kunst van het opzetten, ook vinden ze het belangrijk dat dieren zo natuurgetrouw worden weergegeven. Hiervoor bestuderen ze de bouw van het dier en hoe en waar ze leven.

Informatie:

Datum: vrijdag 27 oktober 2023

Tijd: 11.00-16.00 uur
Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha
Gratis entree gedurende de dag.
Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold

Wanneer:
t/m 27 oktober
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Demonstratie prepareren
Buitencentrum Drents-Friese Wold

Buitencentrum Drents-Friese Wold
Terwisscha 6 a
8426 SJ Appelscha
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten