Ga naar inhoud
MAP

Winterwandeling door het Taconisbosk

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Nieuweschoot

Oude eiken sieren het Taconisbosk, een verrassend natuurgebied op de flank van het Tsjongerdal. Sluit het jaar goed af en loop de winter tegemoet tijdens deze wandeling ten zuiden van Nieuweschoot. Trek je warme jas aan en ga eropuit in de natuur voor een...

Oude eiken sieren het Taconisbosk, een verrassend natuurgebied op de flank van het Tsjongerdal. Sluit het jaar goed af en loop de winter tegemoet tijdens deze wandeling ten zuiden van Nieuweschoot. Trek je warme jas aan en ga eropuit in de natuur voor een echte frisse neus en laat je verrassen door de leuke natuurweetjes en verhalen van onze enthousiaste natuurgids.

Oud eikenbos Verrassend! Dat is waarschijnlijk de beste omschrijving voor een bezoek aan het Taconisbosk, want de zuidkant van Heerenveen is meer dan bedrijventerreinen en industrie. Onze natuurgids neemt u mee door dit eeuwenoude boscomplex, onderdeel van een cultuurhistorisch landschap met een agrarisch karakter. Dwars door dit landschap slingert het historische Tsjerkepaad (kerkenpad), over weilanden met klaphekjes, langs houtwallen en een monumentaal kerkje. In het bos is het rustig. In het bos staan eiken, berken, maar ook naaldhout als grove den. Vogels zoals grote bonte specht, boomkruiper en wielewaal maken dankbaar gebruik van het dode hout. In het oude hout hakt de grote bonte specht zijn hol en ook de ree vindt zijn schuilplaats in het bos.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
t/m 17 december 2023
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Winterwandeling door het Taconisbosk

8452 Nieuweschoot
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten