Ga naar inhoud
MAP

Onderweg: Open Monumentendag in Beetsterzwaag

Beetsterzwaag

Elk jaar in het 2e weekend van september zijn veel monumenten in Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Zo ook in Beetsterzwaag en Olterterp. En niet alleen de historische panden laten zich zien, ook het landelijke thema "Onderweg" is in verschillende vormen verbeeld.

Elk jaar in het tweede weekend van september zijn prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Zo ook in Beetsterzwaag en Olterterp op zaterdag 14 september a.s. van 11.00-17.00 uur. En het zijn niet alleen de historische panden die zich laten zien, ook het landelijke thema "Onderweg" is in verschillende vormen verbeeld.

Tegelijk met de OM-dag is er evenals voorgaande jaren de Kunstmarkt Opsterland in het Lycklamapark achter het Lycklamahûs (Hoofdstraat 80) met ongeveer 35 kunstenaars en een gevarieerd aanbod. In de overtuin van het Lycklamahuis is een informatiestand waar ook diverse publicaties van Stichting Historisch Beetsterzwaag verkrijgbaar zijn. 
Het volledige dagprogramma is te vinden op www.historischbeetsterzwaag.nl .

Beetsterzwaag is rijk aan historische gebouwen, veelal  gebouwd in opdracht van de adel. Wie door de Hoofdstraat loopt, passeert veel panden die een herinnering vormen aan een boeiend verleden. Op de Open Monumentendag kunt u in aantal van deze gebouwen binnenkijken, met dank aan de huidige bewoners of gebruikers.
Muziek is tevens onderdeel van deze dag in de vorm van korte openbare optredens.

Overige activiteiten op deze dag: o.a. een rondleiding op kerkhof St. Martenskerk (Dorpskerk), Kortom: veel te zien en te beleven op 14 september in Beetsterzwaag en Olterterp!

Wanneer:
14 september
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Onderweg: Open Monumentendag in Beetsterzwaag

Lycklamahûs
Hoofdstraat 80
9244 CP Beetsterzwaag
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten