Ga naar inhoud
MAP

Giorgio Morandi en Nederland

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Museum Belvédère, Heerenveen

Van 17 juni t/m 24 september is in Museum Belvédère de kleine maar presentatie Giorgio Morandi en Nederland te zien, een vervolg op de succesvolle tentoonstelling Giorgio Morandi en Bologna uit 2018.

Giorgio Morandi en Bologna, de succesvolste expositie die het museum in 2018 samenstelde, bestond voornamelijk uit schilderijen van buitenlandse musea. Naar aanleiding van de schenking van een van de topstukken uit Morandi’s oeuvre door een Nederlandse verzamelaar, besloot Museum Belvédère, precies 5 jaar na dato, voor een bijzondere epiloog; een presentatie van Morandi’s uit Nederlands museaal bezit.

In een kamer van de westvleugel toont het museum schilderijen van de Italiaanse stilleven schilder uit verschillende Nederlandse collecties, waaronder bruiklenen van het Stedelijk Museum te Amsterdam, Kunstmuseum Den Haag, Museum Boijmans Van Beuningen te Rotterdam, Fondation Custodia te Parijs en twee particulieren. In een andere museumkamer zal werk komen te hangen van Nederlandse kunstenaars die zich op Morandi inspireerden, onder wie Willem Minderman, Ed Dukkers, Willem van Althuis, Agnes van Gelder, Jet van Oosten, Ada Duker en Christiaan Kuitwaard.

De presentatie wordt georganiseerd in het kader van 'Buitenkans', een initiatief van de Vereniging Rembrandt en de Turing Foundation. Met deze actie willen zij laten zien dat de Collectie Nederland een schat aan rijkdommen herbergt en dat die collectie aan betekenis wint als musea die rijkdommen nog meer met elkaar delen.

Wanneer:
t/m 24 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 16,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Giorgio Morandi en Nederland
Museum Belvédère

Museum Belvédère
Oranje Nassaulaan 12
8448MT Heerenveen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten