Ga naar inhoud
MAP

Rondvaart door het Koningsdiep

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Openluchtmuseum It Damshûs, Nij Beets

Combineer een bezoek aan het openluchtmuseum it Damshûs met een unieke vaartocht met de turfbok door het Koningsdiep en geniet van de prachtige natuur.                          

Op 20 mei varen we weer met de turfbok van It Damshûs naar Pier's Hiem (tussen Nij Beets en Oldeboorn) door het Koningsdiep. 

De turfbok werd vroeger gebruikt om turf uit ondiepe vaargeulen naar vrachtschepen te vervoeren. De turfbok is een open boot. Passagiers bevinden zich midden in de natuur; het is gewenst zich hierop te kleden.

Deze tocht voert door het Polderhoofdkanaal via de benedenloop van het Koningsdiep naar café-restaurant Pier's Hiem. Het Koningsdiep is één van de prachtige historische beken in Zuidoost Fryslân.                                                                                                                                               

Deze beek voerde vroeger het water naar de Middelzee. Tijdens deze tocht kunt u ook volop genieten van de prachtige natuur rondom het Koningsdiep.                                                                    

Voordat u weer naar Nij Beets terugvaart wordt er bij Restaurant Pier's Hiem koffie of thee gedronken met een stukje oranjekoek.
Het programma start met een korte bezichtiging van het openluchtmuseum (13.30 -14.30 uur).            

Om 14.30 uur is de afvaart van de boot. Om 16.45 uur zijn de bezoekers weer terug in het openluchtmuseum. Reserveren voor deze tocht is verplicht. 

Wanneer:
t/m 20 mei
Prijsinformatie:
Vanaf € 17,50

Hier vind je Rondvaart door het Koningsdiep
Openluchtmuseum It Damshûs

Domela Nieuwenhuisweg 59 B
9245 VC Nij Beets
Plan je route

Toon resultaten