Ga naar inhoud
MAP

Wat we doen & Theater Rotterdam | So far so good

Schouwburg De Lawei, Drachten

Opzwepende mix van theater en dans over framing en polarisatie.

Voor iedereen vanaf 14 jaar.
In de voorstelling wordt er gebruik gemaakt van een stroboscoop.

So far so good is een opzwepende mix van theater en dans over framing en polarisatie. De avond valt. We zitten in een winkel. Buiten op straat bouwt de onrust op. Wie zijn die jongeren die daar hangen? Waarom zijn ze daar? Vieren ze een feestje of wordt dit een potje asociaal rellen? Is het verveling? Woede over hoe de samenleving naar hen kijkt? Of zijn ze pionnen in een crimineel plan?

Met een ensemble van professionele dansers en jonge bewegers maakt Donna Chittick een choreografie achter (en tegen) de winkelruit. Binnen laat regisseur Floris van Delft zijn acteurs op het scherpst van de snede gesprekken voeren over wat daarbuiten gebeurt. Wat denkt de winkeleigenaar? En de moeder, de burgemeester, de wijkagent, een pizzabezorger, een journalist of een voetbalhooligan? Allemaal proberen ze grip te krijgen op de chaos aan de andere kant van de winkelruit.

De voorstelling is het vervolg op prijswinnende voorstelling Angry Young Men (theater met hiphop over leven aan de onderkant, in samenwerking met Winne). Je zou kunnen zeggen dat Angry Young Men ging over jongens die niet willen deugen en So Far So Good over wijken die dat niet willen; en over wie dat dan vindt en wat het effect daarvan is. So Far So Good is geïnspireerd door de avondklokrellen van begin 2021 op de Beijerlandselaan. Na maanden van onderzoek en voorbereiding is het resultaat een voorstelling die echt ‘van
Rotterdam Zuid’ is én een universeel verhaal vertelt over mensen en de behoefte om je gezien te voelen.

So Far So Good is een coproductie van Wat we doen met Theater Rotterdam. Wij vinden elkaar in de wens om het met theater en dans te hebben over brandende vragen in de samenleving. Ook in dit nieuwe project werken we intensief samen met jongeren die hun plek in het leven nog niet of nog maar net hebben gevonden. Ze dansen en bewegen mee in de voorstelling, gaan in gesprek met het publiek in de foyer en maken een vierdelige miniserie over hun perspectief op tweedeling in de samenleving en framing in de media.

Wanneer:
16 november
Prijsinformatie:
Vanaf € 15,50 (vaste prijs)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Wat we doen & Theater Rotterdam | So far so good
Schouwburg De Lawei

Schouwburg De Lawei
Laweiplein 1
9203 KL Drachten
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten