Ga naar inhoud
MAP

Natuurontwikkeling rond de Diakonievene

Nijeberkoop

Soms komt ongerepte natuur en historie op een bijzondere manier samen. Zo ook in de Diakonievene bij Nijeberkoop. In de Diakonievene werd vroeger turf opgegraven. Zo zorgde de plaatselijke kerk ervoor dat de arme bevolking ’s winters niet in de kou zat....

Soms komt ongerepte natuur en historie op een bijzondere manier samen. Zo ook in de Diakonievene bij Nijeberkoop. In de Diakonievene werd vroeger turf opgegraven. Zo zorgde de plaatselijke kerk ervoor dat de arme bevolking ’s winters niet in de kou zat. Het prachtige ven dat overbleef herinnert aan deze historie. Nu zijn het vooral nieuwe ontwikkelingen die het gebied typeren. In de jaren negentig is de verbindingszone tussen het gebied de Diakonievene en de Delleboersterheide heringericht en de laatste jaren zijn hieraan doorgangen toegevoegd. Deze ecologische corridors vormen routes voor dieren en planten om zich voort te bewegen tussen de twee leefgebieden, met als resultaat: vergroting van de diversiteit van de natuur.

Op verkenning naar ‘nieuwe’ natuur Verpakt in een mooie wandeling verkennen we tijdens deze excursie de nieuwe zones middels de wissels van reeën, dassen en de paden van Gallowayrunderen. Op o.a. deze manier kunnen we zien hoe het gebied zich ontwikkelt. Onze gids kan je hierover van alles vertellen! En uiteraard worden we steeds weer verrast met een nieuw uitzicht. De ene keer kijk je uit over het stille ven, dan loop je over een prachtige vlonder en daarna zie je een eenzame berk in het landschap. Benieuwd naar het gebied? Ga dan mee op deze excursie.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Wanneer:
8 juni
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)
Toon resultaten