Ga naar inhoud
MAP

Hoezo, allemaal elektrisch rijden?!

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Sionskerk, Oudeschoot

Op uitnodiging van de werkgroep ZIN in ZUID houdt Sibbe Hoekstra een presentatie over een aantal aspecten van de energietransitie. Deze vindt plaats in De Sionskerk aan de Marktweg 55 te Oudeschoot. Aanvang 20.00 uur en toegang is 5 euro.

Op uitnodiging van de werkgroep ZIN in ZUID houdt Sibbe Hoekstra een presentatie over een aantal aspecten van de energietransitie. De in Oranjewoud woonachtige Hoekstra was manager Philips Eindhoven en algemeen directeur M2i Delft. In zijn lezing op vrijdagavond 2 juni 2023 schetst Hoekstra een beeld van de eindigheid van onze grondstoffen, en hoe de wereldwijde productie hiervan verdeeld is over slechts een handvol landen met alle geopolitieke gevolgen van dien.

De wereld wordt geconfronteerd met een exponentieel stijgende vraag naar grondstoffen vanwege de toenemende welvaart en een groeiende wereldbevolking. De noodzakelijke energietransitie om verdere CO₂ uitstoot te voorkomen, is een tweede reden waarom de grondstoffenvraag wereldwijd sterk toeneemt.

Van een afhankelijkheid van fossiele brandstoffen gaat de mensheid naar een afhankelijkheid van kritische grondstoffen, waarbij de vraag groter is dan het aanbod. Oplossingen voor dit probleem zullen enerzijds afhankelijk zijn van de zoektocht naar technologische innovatie, maar anderzijds van onze bereidheid ons consumptiegedrag drastisch te beteugelen. Lukt dit niet dan dreigt de wal het schip te keren.

De presentatie vindt plaats in De Sionskerk aan de Marktweg 55 te Oudeschoot. Aanvang 20.00 uur en toegang is 5 euro.

Wanneer:
t/m 2 juni

Hier vind je Hoezo, allemaal elektrisch rijden?!
Sionskerk

Sionskerk
Marktweg 55
8451 CD Oudeschoot
Plan je route

Toon resultaten