Ga naar inhoud
MAP

Het Wonder van het Elfenbankje

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Schouwburg De Lawei, Drachten

Deze kerst komt Het Wonder van het Elfenbankje tot leven in De Lawei!

Het wonderlijke Elfenbankje verschijnt op heel veel plekken: het staat in het Reidingpark in Drachten, bij het plaatselijke tuincentrum en het steekt de ijzige Oostzee over. Overal waar het Elfenbankje verschijnt, gebeuren wonderlijke dingen, die allemaal van groot belang zijn in het leven van Billie.   

Billie groeit als mensenkind op tussen de elfen en de Kerstman. Door zijn enorme lengte en compleet ontbrekende vaardigheid om speelgoed te maken of ander elfenwerk te doen, ziet hij op een dag de waarheid onder ogen: hij hoort niet thuis in het ijzig koude Lapland. Billie keert terug naar zijn geboorteplaats Drachten om op zoek te gaan naar zijn echte ouders. Tijdens de zoektocht ontdekt Billie dat zijn ouders elkaar hebben ontmoet op Het Elfenbankje en dat zijn vader inmiddels op de stoutlijst van de Kerstman staat. Billies halfbroertje gelooft helemaal niet meer in de Kerstman, net als heel veel andere mensen in Drachten. Gaat het Billie lukken om zijn nieuwe familie voor zich te winnen en de magie van Kerstmis weer bij de mensen terug te brengen? En krijgt Billie het voor elkaar om iedereen in Drachten samen te laten zingen?  

Het Wonder van het Elfenbankje is een hilarische maar ook ontroerende kerstvoorstelling. Het is een modern feelgood sprookje waarbij óók de volwassenen in het publiek zich weer even kind voelen. De voorstelling wordt uitgevoerd door 22 amateurtalenten uit Noord-Nederland. De cast staat onder leiding van een professioneel team. Het is de zevende avondvullende familievoorstelling die Paul Passchier en Wilma Hoornstra maken voor De Lawei.    

Wanneer:
t/m 30 december 2023
Prijsinformatie:
Vanaf € 11,75 (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Het Wonder van het Elfenbankje
Schouwburg De Lawei

Schouwburg De Lawei
Laweiplein 1
9203 KL Drachten
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten