Ga naar inhoud
MAP

Op hoop van zegen - Dood Paard

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Het Posthuis Theater, Heerenveen

In een hedendaagse versie van Op hoop van zegen haalt Dood Paard de scherpste kanten van dit meesterwerk naar boven. Een voorstelling als een mokerslag voor ons geweten.

Nadat Heijermans zich had verdiept in de misstanden in de zeevisserij schreef hij een aanklacht tegen reders die vissersschepen als ‘drijvende doodskisten’ het water opstuurden om het verzekeringsgeld op te strijken. Het glorieuze ondernemerschap op zee, waar Nederland vaak trots op is, verliest hier al haar glans.

Het verhaal van de roekeloze ondernemer die meent dat hij geen andere keuze heeft en het armzalige vissersgezin dat wordt uitgebuit grijpt nog steeds aan. Maar niet alleen een hedendaagse visser, ook pakketbezorgers of het bagagepersoneel van Schiphol zouden zich erin herkennen. De storm die door het stuk raast is zo hevig, alsof de klimaatcrisis al voelbaar is. 

Op een scène waarop voortdurend de wind zal gieren, haalt Dood Paard in een uitgebeende versie van Op hoop van zegen de scherpste kanten van dit meesterwerk naar boven. Een voorstelling als een mokerslag voor ons geweten. 

Wanneer:
t/m 6 december 2023
Prijsinformatie:
Vanaf € 20,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Op hoop van zegen - Dood Paard
Het Posthuis Theater

Fok 78
8441BR Heerenveen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten