Ga naar inhoud
MAP

Winterconcert “Onder een andere hemel”

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Ontmoetingskerk Beetsterzwaag, Beetsterzwaag

Professionele musici van het trio Joke Hermsen, schrijfster en filosofe, en Pieter van Loenen, violist, en Tobias Borsboom, pianist. Zij spelen muziek van o.a. Brahms, Tsjaikovski, John Adams en Muammer Sun, en brengen literair-filosofische vertellingen.

Winterconcert door de professionele musici van het trio Joke Hermsen, schrijfster en filosofe, en Pieter van Loenen, violist, en Tobias Borsboom, pianist. Met het programma “Onder een andere hemel” .

Wanneer je muziek met filosofie combineert is één en één minimaal drie. In dit programma neemt auteur en filosofe Joke J. Hermsen ons mee op een verkenningstocht van heimwee en verteverlangen. Waar voelen we ons thuis? En waarom denken we soms alleen nog aan vertrekken? Kunnen we wel voorgoed ergens thuis zijn? Met muziek van onder andere Brahms, Tsjaikovski, John Adams en Muammer Sun, en literair-filosofische vertellingen schetst dit programma een breed scala van het dubbele verlangen naar geborgenheid en naar een elders. Want we zijn nu eenmaal huismussen én zwervers, we hebben heimwee en wanderlust, voeten om te lopen en een geest die maar wat graag uit wandelen gaat.

Op Youtube is verschenen: Duo Tobias en Pieter op https://youtu.be/JgODCABRdSY

Biografieën:

Joke J. Hermsen is schrijfster en filosofe. Tot haar bekendste en meest succesvolle boeken behoren Stil de tijd (winnaar Jan Hanlo Essayprijs), De liefde dus (winnaar Halewijnprijs, genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs), Kairos (shortlist beste filosofieboek, Blindgangers (longlist Libris Literatuur Prijs), Melancholie van de onrust (essay voor de Maand van de Filosofie) en Het tij kerenMet Rosa Luxemburg en Hannah Arendt, dat ook verscheen in het Engels, Spaans, Duits, Noors, Deens en Arabisch. Onlangs verscheen haar filosofische memoir over heimwee en vertepijn: ‘Onder een andere hemel. Meer op haar website: https://www.jokehermsen.nl/ .

 “Buitengewoon energiek en diep muzikaal,” was het jurycommentaar van het Nederlandse Vioolconcours, waar Pieter van Loenen in 2016 de tweede prijs en de NTR Publieksprijs won. Sindsdien gaat het hard met deze jonge violist. Hij studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met een 10 met onderscheiding en ontving hiervoor de Fock-medaille voor het beste eindexamen. Als solist en als kamermusicus geeft hij nu concerten in binnen- en buitenland, recent nog op tournees naar Amerika en China. In de zomer van 2018 stond hij drie weken lang in de schijnwerpers als Young Artist in Residence van de Muziekzomer van het Nationaal Jeugdorkest. Pieter won de Dutch Classical Talent Publieksprijs 2019, met een soloprogramma dat hij in alle grote zalen van Nederland uitvoerde.

Tobias Borsboom, de pianist met 'een juweel van een toucher' (Trouw), speelt als winnaar van de Dutch Classical Talent Award sinds 2015 in de concertzalen van Nederland. Tezamen met violist won Piotr Jasiurkowski won hij tevens de Dutch Classical Talent-publieksprijs. Ook toerde hij als solist in Gershwins Pianoconcert in F met het Nederlands Studenten Orkest, en met zijn soloprogramma Wanderer in binnen- en buitenland. Zijn solorecitals geven blijk van zijn belangstelling voor hedendaagse muziek en zijn debuutalbum Wanderer (Label 7 Mountain Records, 2017) en zijn cd met Pan van Vítězslav Novák (Pianoclassics, 2021) is met veel lof in de pers en media onthaald.

Het concert zal met pauze worden gehouden. In de foyer zullen de kosters dan koffie en thee schenken en na afloop kan er nog worden nagepraat met de musici. Reserveren aanbevolen!

Datum:                zaterdag  16 dec 2023
Plaats:                  Beetsterzwaag, Ontmoetingskerk, Achter de Hiemen 41, ingang Vlaslaan
Parkeren:           gratis parkeren naast de kerk en achter De Buoerskip, Vlaslaan
Aanvang:            14:00 uur;  welkom vanaf 13:30 uur.
Het concert duurt twee uur inclusief lange pauze.

Entree-concert: € 15, - (t/m 18 jaar: gratis) per persoon.  Incl. 9% BTW
Kaartverkoop - alleen online bij Eventbrite:  https://Winterconcert-16dec23-Cultbee.eventbrite.nl

of per e-mail aan: cultuur@cultbee.nl

of contant of pinnen aan de kassa bij de ingang van de kerk vanaf 13:30 uur op de middag zelf.

Wanneer:
t/m 16 december 2023
Prijsinformatie:
Vanaf € 15,- (voor volwassenen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Winterconcert “Onder een andere hemel”
Ontmoetingskerk Beetsterzwaag

Ontmoetingskerk, ingang Vlaslaan
Achter de Hiemen 41
9244 BP Beetsterzwaag
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten