Ga naar inhoud
MAP

Stadswandeling door Drachten

VVV Drachten, Drachten

Duik in de verrassende verhalen die schuilgaan achter de gevels in Drachten. Smelne’s Erfskip nodigt je uit voor een intrigerende stadswandeling, waarin je in slechts anderhalf uur tijd het fascinerende verhaal hoort van deze unieke stad: van moeras tot Philips.

Het avontuur begint in het hart van historisch Drachten, bij Museum Dr8888. De ervaren gids neemt je mee op een boeiende reis door de straten van Drachten, waar de turfwinning in. de 17e eeuw zijn stempel drukte op het karakter van de stad. Onderweg vertelt de gids de verhalen van oude panden, illustere personages en levendige anekdotes. Van de eerste nederzettingen in de uitgestrekte moerassen tot de opkomst van de industriële reus Philips, elk aspect van Drachten heeft zijn eigen verhaal te vertellen. Stap voor stap ontrafel je het mysterie van Drachten, een stad met een eigenzinnige identiteit die zich onderscheidt van andere steden in Friesland.

Na deze ontdekkingsreis door de tijd is er ruimte om na te praten in het gezellige museumcafé Petite Aubette, onder het genot van een warm kopje koffie of thee (bij het ticket inbegrepen!).

Of je nu een geboren Fries bent of een bezoeker van verre oorden, deze stadswandeling biedt een unieke kans om de geheimen van Drachten te ontrafelen en te genieten van de charme die deze stad te bieden heeft!

Wanneer:
t/m 27 september
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Stadswandeling door Drachten
VVV Drachten

VVV Drachten
Museumplein 2
9203 DD Drachten
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten