Ga naar inhoud
MAP

Aanmelden voor Persreis Het Andere Friesland #prhaf20 ondernemers

 

Ondanks de situatie omtrent het Coronavirus willen wij toch graag pers uitnodigen om -zodra het weer kan- een bezoek te brengen aan Zuidoost Friesland. Wij geloven dat Zuidoost Friesland bij uitstek een bestemming is waar Nederlanders na de Coronacrisis kunnen ontspannen, op adem kunnen komen en kunnen genieten van welverdiende rust. Daarom werken we -vooralsnog- gewoon verder aan onderstaand project. 

Wil jij pers ontvangen op jouw bedrijf? Lees dan verder!

Het Andere Friesland

Onze prachtige provincie staat bekend om de Elfsteden, De Waddeneilanden en de Friese Meren. Maar wij weten dat er ook dieppaarse heidevelden, mysterieuze bossen en eindeloze zandverstuivingen zijn! We noemen Zuidoost Friesland niet voor niets Het Andere Friesland!

Om dit unieke deel van Friesland beter voor het voetlicht te brengen organiseren we een persreis. We doen dit op een unieke manier binnen het provinciale thema 'Leve het water'. Hoe? Journalisten, bloggers en/of influencers krijgen een eigen boot mee! Al dan niet met schipper varen zij over de prachtige cultuurhistorische vaarroute De Turfroute. Onderweg stoppen ze op diverse plaatsen om de hele regio beter te leren kennen. We laten hen graag kennismaken met aansprekende musea, cuinaire hoogstandjes, unieke accommodaties, bijzondere routes en spannende activiteiten. En vertellen hen graag verhalen over 'het nieuwe eten', 'andere energie', 'socialisme in Friesland', 'de Friese adel' of 'uiteenlopende natuur'. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Ben je enthousiast? Wil je meewerken? Meld je dan snel aan!

Ultiem gastheerschap
Wij vinden Zuidoost Friesland zo divers dat een groepspersreis niet passend is. Daarom stellen we graag persprogramma's op maat samen. Media geven hun wensen en behoeften aan d.m.v. thema's zoals cultuur, natuur, kinderen, sport, kunst e.d. Wij zorgen dat zij de allerleukste verhalen te horen krijgen, de mooiste routes doen, interessante events bezoek en en slapen in de meest unieke accommodaties. Onze gasten mogen iemand of hun gezin meenemen als ze dat prettig vinden. Wij zijn immers de ultieme gastheer!

Wanneer vindt het plaats? Dit is uiteraard onder voorbehoud i.v.m. de ontwikkelingen omtrent het Coronavirus.
De persreis vindt plaats in deze periode:

  • vanaf begin juni 2020 
  • tot medio juli 2020 

Wat willen we graag bereiken? 

  • 3 miljoen impressies van de hashtag
  • 400.000 unieke social media accounts
  • 500.000 websitebezoekers/oplage deelnemende media

Wat verwachten we van jou?
Wil je meewerken als ondernemer en een journalist een accommodatie, lunch/diner of activiteit aanbieden? Dan horen we dat heel graag! We hanteren het principe 'gesloten beurzen'. Je diensten/producten worden dus niet vergoed tenzij er gegronde redenen zijn om wel een deel te vergoeden. Ook kunnen we helaas geen mediabezoek garanderen. Het is namelijk maar net wat er qua media-aanmeldingen binnenkomt en welke thema's zij hebben aangegeven. Wij streven naar een perfecte match! 

Je doet mee omdat je onze prachtige regio op de kaart wilt zetten. Je ziet de meerwaarde van media-aandacht en pikt daar zelf eventueel ook een graantje van mee. Medio mei organiseren we een workshop voor alle deelnemende ondernemers. We leren je graag hoe je het meeste uit een persreis kunt halen voor je eigen bedrijf. Daarnaast is het leuk om te netwerken met andere enthousiaste ondernemers.

Tot slot: we gebruiken de hashtag #prhaf20 (PersReis Het Andere Friesland 2020). Wil je deze op social media zelf ook gebruiken? Zo vergroten we het bereik en de kans op succes!

Ja, ik help graag mee om Zuidoost Friesland op de kaart te zetten!

Als je mee wilt werken aan de persreis, is het de bedoeling dat je kostenloos een overnachting, maatijd of activiteit aanbiedt. 

* Velden met een asterisk zijn verplicht.

 

Vragen? Je kunt terecht bij deze contactpersonen:

Naam Organisatie Gemeente Emailadres
Janneke Epema VVV Drachten Smallingerland janneke.epema@gmail.com
Arno Goettsch Regio Appelscha.3.0 Ooststellingwerf arno@appelscha.nl
Nena Terpstra Heerenveen 'n Gouden Plak Heerenveen info@ngoudenplak.nl 
Marjolein Remeeus Toeristisch Platform Weststellingwerf Weststellingwerf marjolein@remeeus.com
Jacqueline Verhoef  Museum Opsterlan Opsterland j.verhoef@museumopsterlan.nl
Eizabeth Pilat Toerisme Regiomarketing Zuidoost Friesland Regionaal elizabeth@pilatadvies.nl
Margreet Dröge Toerisme Regiomarketing Zuidoost Friesland Regionaal hallo@margreetonderneemt.nl