Ga naar inhoud
MAP

Aanmelden safari 20 september

Het is weer tijd voor de jaarlijkse safari door Zuidoost Friesland! 
 
Graag nodigen wij toeristische ondernemers weer uit voor een inspiratiedag op 20 september aanstaande. Samen met bestuurders, raadsleden, ambtenaren en toeristische partners van de vijf gemeentes uit Zuidoost Friesland gaan we op pad om de toeristische kracht van onze regio te ervaren. Een dag van kennis delen en kennis opdoen, samenwerken en meer leren over de regio!

Stap in de bus voor een inspirerende dag door Opsterland, Smallingerland, Heerenveen, Ooststellingwerf en Weststellingwerf!

Het programma:
 
9.00 uur: Bezoek aan Openluchtmuseum It Damshûs, Nij Beets
Hier worden we ontvangen met een kopje koffie en bekijken we het museum. Het museum wordt gerund door zo'n honderd vrijwilligers. Hoe werkt dat? Hoe zorgt het museum ervoor dat het aantrekkelijk blijft en hoe gaat men om met duurzaamheid?

Je kunt je auto parkeren bij het museum. Adres: Domela Nieuwenhuisweg 59b, Nij Beets

10.uur: Vertrek richting De Drijfveer - De Koken, Akkrum

Hier word je door Jelmer en Maartje bijgepraat over alle ontwikkelingen op het gebied van watersport in de regio Heerenveen. Als ondernemers met jachthaven, bootverhuur en restaurant weten zij van alles te vertellen over het reilen en zeilen in de watersportsector! Wat maakt hun bedrijf uniek? En hoe denken ze over samenwerken met andere partijen?
 
11.15 uur: vertrek richting Restaurant Pieter Poot en Landgoed Lindehof en Kasteel Olt Stoutenburght
 
Denk je aan Blesdijke, dan denk je aan Pieter Poot en Landgoed Lindehof!  Pieter Poot is een plek waar eten, drinken en avontuur samenkomt. Naast het restaurant runt men er er een camping, camperplaats en zijn er huisjes in de verhuur. Van Bosvilla tot Natuurlodges, alle accommodaties zijn ingericht op een comfortabel en luxe verblijf.
 
Voordat we gaan lunchen bij Pieter Poot bezoeken we nog het Kasteel Olt Stoutenburght. Een wonderlijk kasteel, gebouwd door één man: kasteelheer Gregorius Halman. We worden hier ontvangen door Anton Koning (what's in a name!). 
 
13.30 uur: vertrek richting Duinen Zathe
 
Judith is een enthousiaste onderneemster en neemt ons graag mee door het park en vertelt graag wat er speelt in attractieland. Zij werken tegenwoordig veel met aow'ers. Judith vertelt over haar kennis betreft HRM en over hoe zij steeds innovatief zijn en blijven.
 
15.00 uur: vertrek richting Museum Dr8888
Wybren Jorritsma ontvangt ons bij Museum Dr8888 en vertelt over het museum, exposities, bezoekersaantallen, uitdagingen en mogelijkheden in de toekomst. VVV Drachten en Museum Dr888 zitten nu in hetzelfde gebouw en daar plukken beide de vruchten van! 
16.15 uur vertrek richting Damshus - Nij Beets 
 
 
 

Ja, ik meld me aan voor de busreis op 20 september

* Velden met een asterisk zijn verplicht.