Ga naar inhoud
MAP

Aanmelden Duurzaamheidsavond 24 januari

Een duurzame start van 2023 !

Inspiratieavond voor recreatie- & horecaondernemers

Dinsdag 24 januari 2023 | 19:00 – 22:00 uur

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Niet alleen gezien de gestelde klimaatdoelstellingen vanuit de overheid, de gascrisis maakt de urgentie om de transitie te versnellen alleen nog maar groter.

We voelen allemaal de druk om ‘van het gas’ af te gaan. Maar duurzaamheid gaat verder dan zonnepanelen en warmtepompen. Met een veelzijdigheid aan (relatief eenvoudige) inspanningen kun je met jouw bedrijf een steentje bijdragen de druk op de aarde te verlagen.

Het biedt voor jou als ondernemer ook kansen.
• Je kan meer verwaarden in je eigen bedrijf of regio
• Inspelen op veranderende wensen en behoefte van gasten
• En anticiperen op veranderende wet- en regelgeving
Dit zorgt voor een mooi toekomstbestendig bedrijf.

Hoe jij aankomend jaar aan de slag kunt gaan vertellen we je graag tijdens deze inspiratieavond.

Ben je van de partij?

Programma

19.00 uur  Ontvangst met koffie/thee en lokaal lekkers

19.15 uur  Welkom

19.30 uur Gastspreker - Helga van Leur

Voormalig weervrouw en duurzaamheidsambassadeur

In 2010 kampeerde de voormalige RTL weervrouw op de Groenlandse IJskap om te leren over de gevolgen van klimaatverandering. Tijdens deze trip was Helga van dichtbij getuige van een plots instortende gletsjermuur. De natuur houdt zich niet aan spoorboekjes! In IJsland onderzocht ze hoe het geologisch actieve land leeft met de natuurelementen en draait op duurzame energie. Dat gaf inzicht in hoe een circulaire economie zou kunnen werken.

Helga weet als geen ander hoe je om kunt gaan met onzekerheden, wat onze planeet te bieden heeft en hoe wij samen kunnen werken om ook toekomstige generaties te voorzien in hun behoeftes met wat de aarde te bieden heeft. Vandaag heb je morgen in handen...maar hoe krijgen wij ons brein zover dat wij er ook naar willen handelen? Niet omdat het moet, maar vooral omdat het kan.

20.15 uur Presentatie - Hanneke Schmeink | Circulair Friesland

Praktisch aan de slag met duurzaamheid in recreatie en horecasector

20.45 uur – Pauze

21.00 uur Gastspreker - Albert Kooy | Dutch Cuisine

Initiator De Nieuwe Nederlandse Keuken ‘Dutch Cuisine’, SVH Meesterkok en executive chef Stenden University Hotel, Leeuwarden

De Nieuwe Nederlandse Keuken is duurzaam, diervriendelijk, gezond en eigentijds. Verse groenten spelen de hoofdrol. Vlees wordt vaak als garnituur gebruikt. Samen met internationale ingrediënten en kooktechnieken levert het rijke, smaakvolle en zeer gevarieerde gerechten op. De Nieuwe Nederlandse Keuken gebruikt producten van de koude grond, of uit het water, uit onze eigen omgeving en in het seizoen. Hoe beter de producten in het seizoen passen, des te beter is de kwaliteit, keuze en prijs ervan. Albert Kooy is de initiator van de kookfilosofie ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’ Dutch Cuisine.

21.30  uur – Interactief, vragen & vervolg  

21.45 uur -  Borrel & Napraten

22.00 uur – Einde

Ja, ik meld me aan voor de duurzaamheidsavond

* Velden met een asterisk zijn verplicht.